top of page

MondTape (6)

Ademhalen gaat vanzelf, maar het het gaat niet vanzelf beter


Hoelang kun jij je adem inhouden? Misschien een minuut, en daarna snak je naar zuurstof. Zonder zuurstof is er geen leven.

De zuurstof komt binnen via onze neus, de neus heeft een cruciale functie: het is DE filter voor onze zuurstofstroom: overdag en s’ nachts. Neusademhaling verhoogt de productie van stikstofmonoxide in de sinussen, wat in verband is gebracht met verminderde ontsteking, verbeterde slaap, verbeterd geheugen en een algehele toename van de werking van het immuunsysteem.


De hersenen en andere organen worden voorzien van optimale zuurstof. Als je voornamelijk door de neus ademt, word je meer uitgerust wakker en zonder een droge mond of keelpijn.


De nachtelijke ademtraining kun je hacken.

Plak een stukje medisch tape over je lippen. De tape is gemaakt van zacht materiaal dat gemakkelijk uitrekt. De tape stimuleert de huid waardoor een neurologische reactie in de spieren van het gezicht ontstaat, het leert de hersenen om over te schakelen naar neusademhaling wanneer de lippen zachtjes bij elkaar worden gehouden. De effecten op je gezondheid en je nachtrust zijn bewezen groot!


“Als je voornamelijk door de neus ademt, word je meer uitgerust wakker, zonder een droge mond of keelpijn.”

- Patrick McKeown uit, schrijver van het boek The Oxygen Advantage.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


logo_HH-wit.png
bottom of page